Samtyckesblanketten måste enligt lag skrivas på av personer som är igenkänningsbara i bild, video och intervjuer som används i universitetets kommunikation. Det är du som beställare som ansvarar för hanteringen av samtyckesblanketterna.

Du hittar blanketterna på su.se/kommunikation (under Bild och Film & rörlig bild).

Bildkällor

Som medarbetare har du tillgång till flera bildkällor:

I Mediabanken finns SU:s gemensamma bilder som kan laddas ner av alla anställda. Mappen för pressbilder är öppen även för andra. Mediabanken hittar du här: su.se/visuellidentitet/verktyg. Medarbetare loggar in med sitt universitetskonto. Leverantörer och övriga kontaktar visuellidentitet@su.se för inloggningsuppgifter.

Mostphotos är en bildbank med allmänna bilder som fungerar bäst i digitala kanaler. Tänk på att bilder med redaktionell licens inte får manipuleras, man kan t.ex. inte lägga ett filter eller plattor med text ovanpå. Kontakta visuellidentitet@su.se för tillgång till SU:s konto.

Britannica Image Quest är en tjänst som erbjuds av universitetsbiblioteket. Du loggar in med ditt universitetskonto på https://ezp.sub.su.se/login?url=http://quest.eb.com

Azote, upphandlad bildbyrå och byrå för fotografier, illustrationer och animeringar. Kan t.ex. hjälpa institutioner med vetenskapliga illustrationer. För beställning och kontakt, se Avtalskatalogen.

Samlad information om universitetets arbete med GDPR finns på su.se/gdpr

 

Offentlighetsprincipen och sekretess

 

Dataskyddsförordningen

 

Säkerhetspolicy vid Stockholms universitet